HEMORROJDER



Hittade värdefull info om hur man kan behandla hemorrojder!

Jag tillhör skaran som fick det med ALLA skitungarna! TACK FÖR DET TELEVERKET. Inte nog med att man exploderar ut en bebis med underlivet, det sker en smärre explosion i det där bakre hålet oxå. Eller rättare sagt KAN göra. Alla råkar tack och lov inte ut för det men ganska så många.

Dom gör fruktansvärt ont och man känner sig som apan här ovan. Man har lite svårt att gå, svårt att sitta, svårt att göra nr: 2 och så kan dom värka nåt så oerhört mycket. Tack och lov har jag bara fått dessa i samband med förlossning men det finns dom som har oturen att drabbas om och om igen efter att ha fått dom vid en graviditet eller en förlossning.

Här följer några behandlingstips:

♥ När du känner att du måste på toa, smörj in analöppningen och "det onda" med mjölkfett (finns säkert även på svenska apotek, om inte, så kan de säkert beställa hem det). Det skyddar så att inte avföringen kommer i direkt kontakt med såret. Efter toabesöket smörjer du in samma område med kallslungad (svensk) honung (inte flytande, utan den fasta, lite smuliga). Produkter som innehåller mer än 66 % socker dödar bakterier och ska funka suveränt enligt henne. Obs: Det är viktigt att honungen är kallslungad!

♥ Det är viktigt att undvika förstoppning. Håll avföringen mjuk genom att röra på dig, dricka mycket, äta mycket fibrer, till exempel frukt, grönsaker och grovt bröd.

♥ Har du hemorrojder kan det vara svårt att hålla rent runt ändtarmsöppningen och det kan klia. Tvätta med ljummet vatten efter toalettbesök. Torka försiktigt.

♥ Det finns läkemedel (xyloproct och xylocain) som tillfälligt lindrar smärtan och besvären i ändtarmsområdet, till exempel smärtstillande salva, eller som minskar blödningarna och motverkar inflammation.

Ifall nu inte hemmabehandlingarna fungerar och detta blir ett långvarigt bekymmer måste man söka läkarvård. Pinsamt som helvetet själv säkert men jag tror att om någon lidit av detta helvete i åratal så spelar det inte längre någon roll. De läkare som behandlar har sett fler ärselhål i livet än du nånsin kommer att göra.... det är så man får tänka!

När man får sjukhusvård kan det vara genom följande sätt:

Ibland kan en operation vara nödvändig. Metoderna är olika för inre och yttre hemorrojder. En metod är att man sprutar in en vätska i hemorrojden som gör att kärlen smälter samman. En annan metod är att frysa vävnaden så att den dör. Man kan också strypa blodtillförseln genom att sätta ett gummiband runt hemorrojden. Yttre hemorrojder skär man bort.

Slutligen så kan man be till högre makter att man slipper detta...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0